Baltymų stabilizatoriai
Kompanijos PQ stabilizatoriai pagaminti remiantis aukščiausiais alaus gamybos reikalavimais. Jie lengvai naudojami, priklausomai nuo dozuojamo kiekio, suteikia alui reikalingą baltymų stabilumą. Produktas nekenkia putos stabilumui, skoniui ar kvapui.
Priklausomai nuo specifinių proceso parametrų (naudojamos įrangos, stabilizatorių kontakto laiko su alumi ir pan.), galime pasiūlyti skirtingos koncentracijos stabilizatorių produktus.
- BK 3900-X kserogelis
- BK 200-M hidro-kserogelis
- BK 750-H hidrogelis.
Polifenolių stabilizatoriai
Per aukštas polifenolinių junginių kiekis aluje, gali būti alaus koloidinio nestabilumo, nepageidaujamo skonio priežastimi. Polifenoliniai junginiai turi tendenciją jungtis su baltyminiais junginiais ir sudaryti netirpius kompleksus, sukeliančius alaus drumstumą. Aukštos molekulinės masės PVPP (polivinilpolipirolidonas) yra visiškai netirpus preparatas, sudarantis stabilius kompleksus su alaus polifenoliais (proantocianinais ar antocianinais) ir juos nusodina. Taip užtikrinamas alaus koloidinis stabilumas, ilgas galiojimo laikas. Produktas visiškai pašalinamas filtracijos metu. PVPP produktas gali būti regeneruojamas, tai yra panaudojamas pakartotinai.
Kitos stabilizavimo medžiagos
Antioxin - tai kalio metabisulfito ir askorbininės rūgšties mišinys, puikiai tinkantis kaip antioksidantas alaus pramonėje. Tai specialios proporcijos antioksidantų derinys, savo aktyvumais papildantis vienas kitą. Produktas pasižymi antimikrobiologinėmis savybėmis, užtikrina likutinį deguonies kiekio eliminavimą, t.y. apsaugo alų nuo oksidacijos, t.y. nuo tamsėjimo, užtikrinamas išskirtinės juslinės savybės ir pan.
Arabinol SB (Gumiarabikas) – alaus putos stabilizatorius. Šis visiškai tirpus, iš natūralių akacijų sakų išgautas produktas, skirtas alaus putos stabilumui užtikrinti, suteikia produktui subalansuotas skonio (ypač kartumo) savybes.
Kalio metabisulfitas, tai mikrobiologinis stabilizatorius. Sieros dioksidas iš kalio metabisulfito, apsaugo alų, neleisdamas vystytis pašaliniams mikroorganizmams.
Alaus stabilizavimo sistema - Pall CBS:
https://www.pall.com/en/food-beverage/beer-corporate/colloidal-beer-stabilization.html